افسردگی معمولا به حالتی اتلاق می شود که در آن ناراحتی در فرد به حدی افزایش یافته که انجام کارهای روزانه هم برای شخص مشکل می شود. امروزه افسردگی در جوامع مدرنیته بسیار شایع شده است و آمارها بیانگر آن هستند که از هر 10 نفر 5 نفر افسرده هستند.
در این آمار زنان دو برابر مردان احتمال درگیری با افسردگی را دارند. اما سوال اینجاست که آیا افسردگی درمان دارد و اگر بله چه درمان هایی برای افسردگی مفید است؟
تیم تک پزشک در این مطلب قصد دارد بهترین داروهای ضد افسردگی را به شما معرفی کند.
داروهای مناسب ضد افسردگی
برای کنترل افسردگی راه های مختلفی وجود دارد که در این بین برخی هم معتقد به استفاده از داروهای خوراکی برای درمان افسردگی هستند و برخی دیگر برای درمان آن معتقد به روش های دیگر غیر از درمان دارویی هستند.
اما سوال اینجاست که اگر ما بخواهیم افسردگی را با دارو کنترل کنیم کدام داروها برای ما بهتر هستند که در ادامه برای شما بهترین داروهای ضد افسردگی ذکر شده است:
سیتالوپرام:
بر اساس گفته ی سایت مدیسنت، سیتالوپرام در صدر جدول قرصهای ضد افسردگی قرار دارد. سیتالوپرام هم از دسته ی داروهای مهار کننده ی سروتونین یا همان SSRIs ها است که با سرترالین یک نحوه ی عملکرد دارند و به عنوان داروی ضد افسردگی شناخته می شود.
نحوه مصرف
این دارو حتما باید با تجویز پزشک متحصص استفاده شود.
شرایط مصرف سیتالوپرام به مانند سرترالین است و قبل یا بعد از غذا قابل مصرف است.
مقدار مصرف این قرص را حتما پزشک تحت شرایطی از جمله سن، سابقه ی خانوادگی و آزمایش های پزشکی تعیین می کند.
در هنگام مراجعه به پزشک تمام داروهایی که مصرف می کنید را باید گزارش دهید تا تداخل دارویی ایجاد نشود.
حداکثر میزان دوز مصرفی سیتالوپرام ۴۰ میلیگرم در روز است.
دوره ی اثر سیتالوپرام بر بدن ممکن است بین ۱ تا ۴ هفته طول بکشد. اگر بهبودی در شرایط خود احساس نمیکنید با پزشک خود تماس بگیرید.
همچنین ممکن است عوارضی مانند تغییر حالت روحی، سردرد، احساس خستگی، تغییر ساعت خواب و لرزشهای شبیه شوک الکتریکی را تجربه کنید.
نویسنده : محمد حسین احمدی |